Pikaluotto Opiskelijalle

Pikaluotto selitettynä

Pikaluotto on lyhytaikainen laina, joka myönnetään yleensä ilman vakuuksia tai takaajia. Se on nimensä mukaisesti nopea tapa lainata rahaa, sillä hakemusprosessi on yksinkertainen ja rahat saa tililleen jopa saman päivän aikana. Pikaluottojen määrät vaihtelevat tyypillisesti muutamista kymmenistä euroista jopa muutamaan tuhanteen euroon. Takaisinmaksuaika on yleensä lyhyt, usein alle vuosi.

Pikaluotot eroavat perinteisistä pankkilainoista siten, että niiden korko on usein korkeampi. Tämä johtuu siitä, että pikaluottojen myöntämisriski on suurempi, koska ne myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia. Pikaluottojen korkeampi korko ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että ne olisivat aina kalliimpia kuin perinteiset pankkilainat, sillä lyhyen takaisinmaksuajan ansiosta korkokulut eivät ehdi kasvaa yhtä suuriksi.

Miksi opiskelija saattaa tarvita pikaluottoa?

Opiskelijaelämä on tunnetusti taloudellisesti haastavaa aikaa. Opiskelijabudjetti on usein tiukka ja rahaa on saatavilla rajoitetusti. Tämän vuoksi opiskelija saattaa tarvita pikaluottoa esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

Sisältö

 • Yllättävät menot: Opiskelija saattaa kohdata odottamattomia menoja, kuten tietokoneen hajoamisen tai hammaslääkärikäynnin, joihin ei ole varattu rahaa.
 • Opintotuen viivästyminen: Jos opintotuki viivästyy tai sen maksaminen keskeytyy esimerkiksi opintopisteiden puutteen takia, pikaluotto voi auttaa selviämään taloudellisesti tilapäisesti.
 • Vuokranmaksu: Jos opiskelijan rahat eivät riitä vuokranmaksuun, pikaluotto voi olla ratkaisu. Tämä on kuitenkin viimeinen keino, sillä vuokranmaksuun on usein saatavilla myös muita tukimuotoja.

On kuitenkin tärkeää huomauttaa, että pikaluotto ei ole pitkäaikainen ratkaisu taloudellisiin ongelmiin. Se voi auttaa selviämään tilapäisestä rahapulasta, mutta sen käyttöä tulisi välttää jatkuvana rahoitusmuotona. Pikaluoton ottaminen on aina vastuullinen päätös, joka tulisi tehdä harkiten ja realistisesti arvioiden omat mahdollisuudet lainan takaisinmaksuun.

Opiskelijan opas pikaluoton hakemiseen

Ymmärrä pikaluoton hakuprosessi

Opiskelijana on erityisen tärkeää ymmärtää pikaluoton hakuprosessi. Tämä auttaa sinua valmistautumaan lainan hakemiseen ja varmistamaan, että saat parhaat mahdolliset ehdot lainallesi.

Pikaluoton hakuprosessi alkaa yleensä lainahakemuksesta. Opiskelijat voivat hakea pikaluottoa verkkopankissa tai lainanantajan verkkosivuilla. Hakemuslomakkeessa kysytään yleensä henkilötietoja, taloudellista tilannetta ja muita tietoja, jotka lainanantaja tarvitsee päätöksenteossa.

Hakemuksen jättämisen jälkeen lainanantaja tarkistaa hakemuksen ja tekee luottopäätöksen. Päätös perustuu yleensä hakijan luottokelpoisuuteen ja kykyyn maksaa laina takaisin. Jos hakemus hyväksytään, laina maksetaan yleensä hakijan tilille muutaman tunnin kuluessa.

  Pikaluotto 20000 Euroa

Miten opiskelija voi parantaa mahdollisuuksiaan saada pikaluottoa?

On olemassa useita tapoja, joilla opiskelija voi parantaa mahdollisuuksiaan saada pikaluottoa. Tässä on muutamia vinkkejä:

 • Ylläpidä hyvää luottotietoa: Luottotietosi vaikuttavat suuresti siihen, saatko lainaa vai ei. Huolehdi siis aina laskujesi maksamisesta ajallaan ja vältä liiallista velkaantumista.
 • Näytä säännölliset tulot: Vaikka opiskelija ei välttämättä ansaitse paljon, on tärkeää näyttää, että sinulla on säännölliset tulot. Tämä voi olla esimerkiksi opintotuki, työpaikka tai osa-aikatyö.
 • Vältä liian monta lainahakemusta: Useat lainahakemukset lyhyessä ajassa voivat vaikuttaa negatiivisesti luottotietoihisi. Hae siis pikaluottoa harkiten ja vain silloin, kun todella tarvitset sitä.

Muista, että pikaluotto on sitova sopimus, joka tulee maksaa takaisin sovitun ajan kuluessa. Huolehdi siis aina, että sinulla on realistinen suunnitelma lainan takaisinmaksuun ennen sen hakemista.

Edulliset pikaluoton ehdot opiskelijalle

Opiskelijaelämä voi olla taloudellisesti haastavaa aikaa, jolloin ylimääräinen rahoitus voi olla tarpeen. Tässä osiossa tarkastellaan edullisia pikaluoton ehtoja, jotka on suunnattu erityisesti opiskelijoille. Tällaiset ehdot voivat sisältää opiskelijaystävälliset korot ja muita houkuttelevia tarjouksia.

Opiskelijaystävälliset korot pikaluotoissa

Monet pikaluoton tarjoajat tarjoavat opiskelijoille edullisia korkoja. Nämä korot ovat yleensä matalampia kuin tavalliset korot, mikä tekee lainan takaisinmaksusta helpompaa opiskelijabudjetilla. On kuitenkin tärkeää muistaa, että korko on vain yksi pikaluoton kustannustekijä, ja opiskelijoiden tulee aina tarkistaa lainan muut ehdot ennen lainasopimuksen tekemistä.

Mitä muita edullisia pikaluoton ehtoja opiskelijalle on tarjolla?

Edulliset korot eivät ole ainoa etu, jota pikaluoton tarjoajat voivat tarjota opiskelijoille. Muita opiskelijaystävällisiä ehtoja voivat olla esimerkiksi:

 • Joustavat takaisinmaksuajat: Joissakin pikaluotoissa opiskelijoille voidaan tarjota mahdollisuutta joustaviin takaisinmaksuaikoihin, jotka sopivat paremmin opiskelijaelämän epäsäännöllisiin tuloihin.
 • Ensimmäinen laina ilman korkoa: Jotkut pikaluoton tarjoajat tarjoavat opiskelijoille ensimmäisen lainan ilman korkoa tai muita kuluja. Tämä tarjous voi olla erittäin houkutteleva, mutta on tärkeää muistaa, että ehdot voivat muuttua seuraavissa lainoissa.
 • Lykkäysmahdollisuus: Joissakin pikaluotoissa opiskelijoille voidaan tarjota mahdollisuutta lykätä lainan takaisinmaksua esimerkiksi kesälomien ajaksi. Tämä voi helpottaa taloudellista tilannetta opiskelun aikana.

On kuitenkin tärkeää, että opiskelijat vertailevat eri pikaluoton tarjoajia ja heidän ehtojaan ennen päätöksentekoa. Edullisin pikaluotto ei välttämättä ole se, jolla on alhaisin korko, vaan se, joka parhaiten vastaa opiskelijan yksilöllisiä tarpeita ja taloudellista tilannetta.

opiskelijalle

Opiskelijan opas pikaluoton takaisinmaksuun

Opiskelijana pikaluoton ottaminen voi olla houkutteleva vaihtoehto rahoittaa yllättäviä menoja tai investointeja. Pikaluottojen takaisinmaksu voi kuitenkin tuoda mukanaan haasteita, jos et ole tehnyt kattavaa suunnitelmaa maksuaikataulusta ja budjetoinnista. Tässä oppaassa käymme läpi, miten opiskelija voi onnistuneesti hallita pikaluoton takaisinmaksua.

Pikaluoton takaisinmaksun suunnittelu

Ensimmäinen askel pikaluoton takaisinmaksussa on suunnitella maksuaikataulu. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee laskea, kuinka paljon sinun on maksettava kuukausittain, jotta laina tulee maksetuksi ajallaan. Opiskelijana tämä saattaa vaatia tarkkaa budjetointia ja taloudellista kurinalaisuutta.

Takaisinmaksuaikataulu

Pikaluoton takaisinmaksuaikataulu on tärkeä, sillä se määrittää kuinka kauan sinulla on aikaa maksaa laina takaisin. Yleisesti ottaen, mitä nopeammin maksat lainan takaisin, sitä vähemmän maksat korkoja. Opiskelijana sinun on kuitenkin varmistettava, että pystyt maksamaan kuukausittaiset erät ajallaan.

Budjetointivinkkejä opiskelijalle pikaluoton kanssa

Pikaluoton takaisinmaksu vaatii usein tiukkaa budjetointia, varsinkin opiskelijana. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua hallitsemaan talouttasi pikaluoton kanssa:

Tee budjetti

Budjetin tekeminen on ensimmäinen askel kohti taloudellista hallintaa. Laske kuukausittaiset tulot ja menot ja varmista, että sinulla on riittävästi rahaa pikaluoton takaisinmaksuun.

Minimoi turhat menot

Opiskelijana sinulla on todennäköisesti rajoitetut tulot, joten on tärkeää minimoida turhat menot. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi ylimääräisten kahvikuppien, ulkona syömisen tai huvituksien karsimista.

Varaudu yllättäviin menoihin

Yllättävät menot voivat heikentää taloudellista tilannettasi ja tehdä pikaluoton takaisinmaksusta haastavampaa. On tärkeää, että budjetoit myös yllättäviä menoja varten.

  Pikaluotto 8000 Euroa

Säästä

Säästäminen on hyvä tapa varautua tulevaisuuteen ja se auttaa myös pikaluoton takaisinmaksussa. Vaikka säästäminen opiskelijana voi olla haastavaa, jopa pienet säästöt voivat auttaa pitkällä aikavälillä.

Pikaluoton takaisinmaksu opiskelijana vaatii suunnittelua, budjetointia ja taloudellista kurinalaisuutta. Kuitenkin näillä vinkeillä ja oikealla asenteella voit hallita pikaluoton takaisinmaksua ja välttää taloudelliset ongelmat.

Opiskelijan tulee tietää nämä riskit ja varoitukset pikaluottojen suhteen

Pikaluotto opiskelijalle voi olla houkutteleva vaihtoehto, mutta sen kanssa on hyvä olla tietoinen mahdollisista riskeistä ja varoituksista. On tärkeää ymmärtää pikaluottojen erityispiirteitä, niiden ehtoja ja mahdollisia seurauksia.

Pikaluoton ehdot

Pikaluottojen ehdot voivat vaihdella paljonkin eri lainantarjoajien välillä. Opiskelijan kannattaa tarkistaa huolellisesti pikaluoton korot, kulut ja takaisinmaksuaika. Vaikka pikaluotto opiskelijalle voi olla matalakorkoinen, on hyvä ottaa huomioon myös muut mahdolliset kulut, kuten avausmaksut tai tilinhoitopalkkiot.

Pikaluoton takaisinmaksu

Pikaluoton takaisinmaksu on tärkeä huomioon otettava tekijä. Opiskelijan tulee varmistaa, että hänellä on riittävät tulot pikaluoton takaisinmaksuun. Muussa tapauksessa voi syntyä taloudellisia ongelmia ja velkakierteitä.

Mitä opiskelijan tulee huomioida hakiessaan pikaluottoa?

Ennen pikaluoton hakemista opiskelijan tulisi ottaa huomioon seuraavat asiat:

 • Oman taloudellisen tilanteen arviointi: On tärkeää arvioida omaa taloudellista tilannetta ja varmistaa, että pikaluoton takaisinmaksu onnistuu sovitussa ajassa.
 • Laina-ajan suunnittelu: Laina-ajan pituus vaikuttaa pikaluoton kokonaiskustannuksiin. Mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän korkoa kertyy.
 • Kulujen vertailu: Vertaile eri lainantarjoajien tarjoamia pikaluottoja ja niiden kuluja. Näin voit löytää itsellesi sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon.

Seuraukset, jos opiskelija jättää pikaluoton maksamatta

Jos opiskelija jättää pikaluoton maksamatta, seuraukset voivat olla vakavat. Maksamatta jääneestä pikaluotosta voi seurata muun muassa maksuhäiriömerkintä, joka voi vaikeuttaa tulevaisuuden lainansaantia ja esimerkiksi vuokra-asunnon saamista. Lisäksi perintätoimisto voi ryhtyä perimään maksamatta jäänyttä pikaluottoa, jolloin velkasumma kasvaa perintäkustannusten myötä.

On siis erittäin tärkeää, että opiskelija suunnittelee pikaluoton takaisinmaksun huolellisesti ja varmistaa, että hänellä on varaa maksaa pikaluotto takaisin sovitussa ajassa.

Yhteenveto: Opiskelijan kannattaako ottaa pikaluotto?

Opiskelijan pikaluoton ottaminen on päätös, joka vaatii huolellista harkintaa. Tässä yhteenvedossa käymme läpi pikaluoton hyödyt ja haitat opiskelijan näkökulmasta ja teemme lopullisen arvion siitä, onko pikaluotto opiskelijalle hyvä vai huono idea.

A. Opiskelijan pikaluoton hyödyt ja haitat

Pikaluotto voi tarjota opiskelijalle nopean ja joustavan ratkaisun taloudelliseen tarpeeseen. Esimerkiksi, opiskelija saattaa tarvita rahaa yllättäviin menoihin, kuten lääkärikäynteihin tai opintojen materiaaleihin. Tällaisissa tilanteissa pikaluotto voi olla hyödyllinen.

Hyödyt:

 • Nopeus: Pikaluotto on nopea ratkaisu rahantarpeeseen. Hakemuksen voi tehdä verkossa ja rahat saa tilille usein jo saman päivän aikana.
 • Joustavuus: Opiskelija voi itse päättää, kuinka paljon lainaa ottaa ja kuinka nopeasti sen maksaa takaisin.
 • Matala korko: Joissakin tapauksissa opiskelijalle myönnetään pikaluotto matalalla korolla tai muilla edullisilla lainaehdoilla.

Haitat:

 • Takaisinmaksu: Opiskelijan on varmistettava, että hän pystyy maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa, jotta välttyy lisäkuluilta ja mahdollisilta luottotietojen menetyksiltä.
 • Korot ja kulut: Vaikka opiskelijalle myönnettäisiin pikaluotto matalalla korolla, on tärkeää huomioida myös muut kulut, kuten avausmaksut ja tilinhoitomaksut.
 • Velkaantumisen riski: Pikaluoton ottaminen saattaa johtaa velkaantumiseen, jos lainan takaisinmaksussa ilmenee ongelmia.

B. Lopullinen arvio: Onko pikaluotto opiskelijalle hyvä vai huono idea?

Lopullinen arvio pikaluoton ottamisesta opiskelijana riippuu monista tekijöistä. Jos opiskelija on taloudellisesti vastuullinen, ymmärtää lainaehdot ja on varma, että pystyy maksamaan lainan takaisin ajallaan, pikaluotto voi olla hyvä ratkaisu tilapäiseen rahantarpeeseen.

Kuitenkin, jos opiskelijalla on epävarma tulotilanne tai hänellä on jo ennestään velkaa, pikaluoton ottaminen saattaa lisätä taloudellista stressiä ja johtaa velkaantumiseen. Tässä tapauksessa pikaluottoa ei suositella.

  Pikaluotto 500

Yhteenvetona voidaan todeta, että pikaluotto voi olla hyvä ratkaisu opiskelijalle, joka tarvitsee nopeasti rahaa ja pystyy hallitsemaan talouttaan vastuullisesti. Kuitenkin, pikaluoton ottaminen vaatii aina huolellista harkintaa ja taloudellista suunnittelua.

Pikaluotto.org Pikaluotto opiskelijalle

Pikaluotto Opiskelijalle – vertailu

Tässä esimerkkilaskelmassa vertaillaan eri pikaluottojen kustannuksia opiskelijalle. Vertailu perustuu lainasummaan, takaisinmaksuaikaan, vuosikorkoon ja kuukausierään. Vertailussa mukana olevat pikaluottoyritykset ovat Pikaluotto.org, Yritys X ja Yritys Y. Pikaluotto.org tarjoaa opiskelijoille pikaluottoja 4,5% vuosikorolla, kun taas Yritys X:n ja Yritys Y:n vuosikorot ovat satunnaisesti 10% ja 15%.
Pikaluottoyritys
Lainasumma
Takaisinmaksuaika
Vuosikorko
Kuukausierä
Pikaluotto.org
1000€
12 kuukautta
4,5%
85,61€
Yritys X
1000€
12 kuukautta
10%
87,92€
Yritys Y
1000€
12 kuukautta
15%
90,26€
Vertailun perusteella Pikaluotto.org tarjoaa opiskelijoille edullisimman pikaluoton, sillä sen vuosikorko on matalin ja kuukausierä pienin. Yritys X:n ja Yritys Y:n pikaluottojen kustannukset ovat korkeammat. On kuitenkin tärkeää muistaa, että pikaluottojen kustannuksiin vaikuttaa myös muut tekijät, kuten mahdolliset avausmaksut ja tilinhoitomaksut, joita ei ole huomioitu tässä vertailussa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on pikaluotto opiskelijalle?

Pikaluotto opiskelijalle on nopea ja yleensä pienempi laina, jonka opiskelija voi hakea esimerkiksi äkillisten menojen kattamiseksi. Sen hakeminen on helppoa ja nopeaa, ja laina maksetaan yleensä nopeasti tilille. Lainan takaisinmaksu tapahtuu sovitussa aikataulussa. Hakiessaan pikaluottoa opiskelijan tulee kuitenkin muistaa, että laina pitää maksaa takaisin, joten lainan ottaminen vaatii vastuullista talouden hallintaa.

Kuinka opiskelija voi hakea pikaluottoa?

Opiskelija voi hakea pikaluottoa käymällä pikaluottoa tarjoavan yrityksen verkkosivuilla ja täyttämällä siellä olevan hakemuksen. Hakemusta varten tarvitaan yleensä henkilötietojen lisäksi tietoa opiskelijan tuloista ja menoista. Hakemus käsitellään yleensä nopeasti ja hyväksytyn hakemuksen jälkeen pikaluotto maksetaan opiskelijan ilmoittamalle pankkitilille. On kuitenkin tärkeää muistaa, että pikaluotto on laina, joka tulee maksaa takaisin sovitussa ajassa.

Mitkä ovat yleisimmät ehdot pikaluoton saamiseksi opiskelijalle?

Yleisimmät ehdot pikaluoton saamiseksi opiskelijalle ovat seuraavat: hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias, hakijalla tulee olla säännölliset tulot (esimerkiksi opintotuki, työ tai muu tulonlähde), hakijan luottotiedot tulee olla kunnossa ja hänen tulee asua vakituisesti Suomessa. Lisäksi jotkut lainantarjoajat saattavat vaatia hakijalta tietyn suuruista kuukausituloa.

Millaisia korkoja ja muita kuluja pikaluottoihin opiskelijalle liittyy?

Pikaluottoihin opiskelijalle liittyy useita kuluja. Korkokustannukset ovat yleensä korkeat ja ne riippuvat lainan määrästä ja takaisinmaksuajasta. Lisäksi voi olla muita kuluja, kuten avausmaksuja, tilinhoitomaksuja ja mahdollisia myöhästymismaksuja, jos maksua ei suoriteta ajallaan. On tärkeää tutkia ja ymmärtää kaikki lainaan liittyvät kulut ennen sen ottamista.

Onko opiskelijan mahdollista saada pikaluotto ilman takaajia tai vakuuksia?

Kyllä, opiskelijan on mahdollista saada pikaluotto ilman takaajia tai vakuuksia. Tärkeintä on, että opiskelija pystyy osoittamaan luotonantajalle kykynsä maksaa luotto takaisin.

Miten pikaluoton maksuaika määritellään opiskelijalle?

Pikaluoton maksuaika opiskelijalle määritellään usein opiskelijan maksukyvyn ja luottotietojen perusteella. Laina-aika voi vaihdella lyhyestä, kuten 30 päivästä, jopa useisiin vuosiin. Maksuaikaan vaikuttaa myös luoton määrä. Luottoa myöntävä yritys tekee aina yksilöllisen arvion opiskelijan maksukyvystä, ennen kuin sopiva maksuaika määritellään.

Mikä on tyypillinen pikaluoton summa, jonka opiskelija voi saada?

Tyypillinen pikaluoton summa, jonka opiskelija voi saada, vaihtelee yleensä 100 ja 2000 euron välillä.

Voiko opiskelija saada pikaluoton, vaikka hänellä olisi jo olemassa olevia lainoja?

Kyllä, opiskelija voi saada pikaluoton, vaikka hänellä olisi jo olemassa olevia lainoja. Lainan saannin edellytyksenä on kuitenkin, että opiskelijalla on riittävät tulot lainan takaisinmaksuun ja hän pystyy osoittamaan luotettavuutensa lainanantajalle. On kuitenkin suositeltavaa, että opiskelija harkitsee tarkkaan lainan ottamista, jotta hän välttyy ylivelkaantumiselta.

Miten pikaluoton takaisinmaksu toimii opiskelijalle?

Pikaluoton takaisinmaksu opiskelijalle toimii samoin kuin kenelle tahansa muullekin lainanottajalle. Lainasopimuksessa määritellään takaisinmaksuaikataulu, joka voi olla esimerkiksi kuukausittainen. Opiskelijan tulee huolehtia, että hän pystyy maksamaan lainan takaisin sovitussa aikataulussa, sillä myöhästymisistä tai maksamattomista eristä seuraa yleensä lisäkuluja. On tärkeää, että opiskelija huomioi oman taloudellisen tilanteensa ja varmistaa, että pystyy hoitamaan lainan takaisinmaksun.

Mitkä ovat mahdolliset seuraukset, jos opiskelija ei pysty maksamaan pikaluottoa takaisin?

Mikäli opiskelija ei pysty maksamaan pikaluottoa takaisin, seuraukset voivat olla vakavia. Ensinnäkin, pikaluoton myöntäjä voi periä myöhästymismaksuja ja korko saattaa kasvaa, mikä lisää velan määrää. Lisäksi asiasta voidaan tehdä merkintä luottotietoihin, mikä vaikeuttaa tulevaisuudessa luoton ja jopa esimerkiksi vuokra-asunnon saamista. Velka voi myös siirtyä perintätoimistolle, jolloin perintäkulut voivat kasvattaa velan määrää entisestään. Pahimmassa tapauksessa asiasta voidaan viedä oikeuteen, jolloin opiskelija voi joutua maksamaan oikeudenkäyntikulut ja mahdolliset täytäntöönpanokulut.

Voiko opiskelija saada useampia pikaluottoja samanaikaisesti?

Kyllä, opiskelija voi saada useampia pikaluottoja samanaikaisesti, mutta on tärkeää muistaa, että lainojen takaisinmaksu voi muodostua haastavaksi ja johtaa taloudellisiin vaikeuksiin.

Miten opiskelija voi vertailla eri pikaluottoja saadakseen parhaan tarjouksen?

Opiskelija voi vertailla pikaluottoja tarkastelemalla niiden korkoja, lyhennysehtoja, maksuaikoja ja mahdollisia piilotettuja kuluja. On tärkeää lukea lainaehtoja huolellisesti ja ottaa huomioon lainan koko kustannukset, ei pelkästään lainan määrää. Lisäksi kannattaa tarkistaa, tarjoaako lainanantaja joustoa maksuaikataulussa. Vertailussa on myös hyvä ottaa huomioon lainanantajan luotettavuus ja arvostelut.